Scoodle en 2FA

Scoodle en 2FA

Jurgen / 20 april 2021

Ook het Scoodle-platform (Plantyn) verplicht aanmelding in 2 stappen vanaf 30/04/2021. Meer info kan je terugvinden via https://helpdesk.plantyn.com/hc/nl/articles/360018953998-06-04-2021-Tweestapsverificatie-Wat-en-hoe-

Scoodle gebruikt het systeem van de Vlaamse overheid om te verifiëren. D.w.z. dat je kan authentificeren via een kaartlezer en je eID, Itsme, SMS, papieren tokens (in afbouw), app, …

Over hoe de 2FA juist ingesteld moet worden is (nog) niet veel terug te vinden. Wel kan je eens aangemeld via het bolletje rechts boven naar Mijn profiel gaan en van daaruit via het tabblad “Gekoppelde accounts” de koppeling maken met de Vlaamse overheid. Je kan ook verschillende manieren instellen en deze door elkaar gebruiken.

Als je 2FA hebt ingesteld en op die manier bent aangemeld dan kan je ook aangeven om de volgende 14 dagen geen melding meer te krijgen op een vertrouwd en niet-gedeeld toestel.

Kies je voor itsme en heb je al itsme voor andere websites (bv. voor Mijn Onderwijs of Tax-On-Web) dan is het instellen relatief eenvoudig. Heb je nog geen itsme bekijk dan de filmpjes en info op https://www.itsme.be/get-started om een itsme-account aan te maken en de app te koppelen.

 

Reageer op dit bericht

@ LIVOnet dot be