Safer Internet Day en 2FA

Safer Internet Day en 2FA

Jurgen / 21 januari 2021

Op 9 februari 2021 is het Safer Internet Day. Een dag om even stil te staan bij onze veiligheid (en die van anderen) en onze privacy (en die van anderen) op het internet.

Klascement organiseert op woensdagnamiddag 10 februari 2021 een webinar rond dit thema. De agenda ziet er als volgt uit:

  • 14.00 u.: Inleiding door ICT-team van KlasCement;
  • 14.10 u.: Phished: waarom hackers scholen zo graag een lesje leren;
  • 14.40 u.: GDPR op school: praktische tips en advies;
  • 15.10 u.: Smartschool en de verplichte dubbele authenticatie;
  • 15.40 u.: Voorziene einde.

Inschrijven kan via https://hopin.com/events/webinar-safer-internet-day

Voor de collega’s die op school werken met Smartschool of er via hun kinderen in contact mee komen is het stukje “Smartschool en de verplichte dubbele authenticatie” misschien ook intererssant. Ook voor leerlingadministratie en leerlingvolgsystemen wordt werken met zo’n dubbele authenticatie (2FA: 2 factor authentication) de norm vanaf april 2021. Meer info is te vinden op https://campagne.safeonweb.be/nl/tweestapsverificatie

De Belgische Safer-Internet-themapagina is te vinden op https://togetherforabetterinternet.be/nl. Je kan er info vinden als (groot)ouder, jongere, leerkracht, professional, …

 

Ook leerrijk kan het filmpje van Apestaartjaren zijn. Daarin worden resultaten van een tweejaarlijks onderzoek naar het mediagebruik van kinderen (tussen 6 en 18 jaar) voorgelegd:

De aanbevelingen uit dit onderzoek kan je terugvinden in het rapport via deze link.

Reageer op dit bericht

@ LIVOnet dot be