Zelf een Symbaloo maken

Zelf een Symbaloo maken

Jurgen / 12 november 2020

Jullie kennen ongetwijfeld allemaal de LIVOnet Symbaloo op https://www.livonet.be/symbaloo en de Symbaloo rond computationeel denken op https://www.livonet.be/programmeren/.

Symbaloo is vooral handig om op een overzichtelijke en snelle manier links door te geven. Wil je zelf zo’n Symbaloo maken om te gebruiken in je klas (je kan die eventueel als startpagina instellen) of om door te geven om leerlingen thuis te laten oefenen en op die manier door te verwijzen naar bepaalde oefensites of zelfgemaakte oefeningen dan kan dat. Surf naar https://www.symbaloo.com/signup/start  en maak een gratis account aan. Kies voor de optie Persoonlijk, die is gratis.

Elk Symbaloo-blokje kan je zelf naar je hand zetten, je kiest zelf naar welke link het blokje verwijst (dat mag ook een YouTube-filmpje of een link naar een gedeeld document in Google Drive zijn), je kiest welk prentje je wil toevoegen (uit de Symbaloo-bib of zelf een prentje uploaden) en je bepaalt of je nog tekst wil toevoegen aan het blokje.

De werkwijze kan je bekijken in onderstaande filmpjes.

De handleiding is te vinden op https://nl.help.symbaloo.com/portal/nl/kb/symbaloo-nederland

Reageer op dit bericht

@ LIVOnet dot be