Sketchpad: chromebook/iPad-alternatief voor Paint

Sketchpad: chromebook/iPad-alternatief voor Paint

Jurgen / 4 februari 2020

Ben je op zoek naar een alternatief voor het programma Paint dat ook werkt op chromebooks en iPads? Probeer dan Sketchpad eens. Je vindt Sketchpad op https://sketch.io/sketchpad/. Klik op het kruisje in het scherm dat je welkom heet, je hoeft niets te downloaden of te installeren om gebruik te kunnen maken van Sketchpad.

Aan de linkerkant krijg je de knoppenbalk met de gebruikelijke penselen, potloden, kleurtjes en vormen. Er zijn er ook caligrafiepennen, stempels, spuitbussen, …

Ook leuk is de ingebouwde verzameling cliparts.

Bestanden bewaren doe je door de tekeningen te exporteren naar een fotoformaat (JPG, PNG, …) of een PDF-document via het icoontje met de diskette links onder in de knoppenbalk. Op een chromebook kan je de tekening bewaren in Google Drive en achteraf gebruiken in de GSuite-apps (Google Documenten, Google Presentaties, Google Classroom, …).

Sketchpad laat ook toe om in verschillende lagen te werken. Hiervoor gebruik je het tweede icoontje aan de linkerkant. Via het oogje kan je lagen aan- en uitzetten. Via het menu (drie puntjes achter elke laag) kan je de volgorde van de lagen instellen, lagen dupliceren en verwijderen.

Via het +-teken in de knoppenbalk links onder kan je een nieuwe tekening starten. Je kan dan ook kiezen om een bepaalde achtergrond in te stellen en een grootte voor de tekening instellen:

Aangezien Sketchpad gewoon een website is, werkt het ook op laptop of desktop.

@ LIVOnet dot be