Quiet for GMail

Quiet for GMail

Jurgen / 4 februari 2020

Heb je jouw schoolmail ingesteld op je Android-smartphone en vind je het vervelend dat het ding de hele avond “tingelt” omdat er nieuwe schoolmailtjes binnenkomen? Misschien moet je dan de app Quiet for GMail eens proberen om je schoolmail koest te houden vanaf een bepaald uur. Voor iPhone-eigenaars lukt onderstaande niet aangezien de app enkel voor Android bestaat.

Standaard haalt je smartphone continue nieuwe mailtjes op via de synchronisatie-functie. Via de app Quiet for GMail kan je aangeven dat bepaalde accounts (bv. je schoolaccount) niet gesynchroniseerd dienen te worden op bepaalde tijdstippen of dagen. Resultaat: geen avondlijk getingel meer.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sgarcia.quiet_for_gmail&hl=nl

Open op je smartphone de app Google Play en laat zoeken op Quiet for GMail. Heeft je school werkprofielen verplicht ingesteld (omwille van het gebruik van chromebooks bv.) installeer de app dan in je werkprofiel om je schoolaccount te kunnen instellen in de app. Bij een werkprofiel zijn je persoonlijke apps gescheiden van de apps die verbonden zijn aan het mailadres van de school.

In onderstaande screenshot zie je dat voor de @livonet.be-account synchronisatie is ingeschakeld tussen 7u ‘s morgens en 19u30 ‘s avonds en dit van maandag t.e.m. vrijdag. Na 19u30 tot 7u ‘s morgens is synchronisatie uitgeschakeld en tijdens het weekend is synchronisatie gans de dag uitgeschakeld.

Natuurlijk kan je nog manueel laten controleren op nieuwe berichten ook al staat je synchronisatie uit door gebruik van Quiet for GMail. Dit doe je door de GMail-app te openen en omlaag te swipen. GMail voert dan een éénmalige synchronisatie uit.

Verder kan je via de app ook instellen dat je synchronisatie een bepaalde tijd wil uitzetten (handig tijdens vergaderingen bv. ). Hiervoor duw je op het blauwe icoontje met het uitroepteken naast de melding “Mail is now ON/OFF“. In onderstaand voorbeeld wordt synchronisatie 2 uur uitgezet. Na die twee uur wordt synchronisatie automatisch terug ingeschakeld.

@ LIVOnet dot be