Coronaprikbord via Padlet

Coronaprikbord via Padlet

Jurgen / 24 maart 2020

Via Padlet kan je een online prikbord aanmaken waar je leerlingen tekst, foto’s, links, … kunnen posten. Je maakt als leerkracht een login aan op https://padlet.com/ en je kiest “+ Maak een schermafbeelding”:

Maak je keuze uit onderstaande sjablonen (voor het voorbeeld onderaan dit bericht hebben we canvas gekozen):

Geef vervolgens aan de rechterkant van je scherm een titel voor je Padlet op, stel achtergrond en kleuren in, voeg een icoon toe en het belangrijkste klik op de knop COPY TO CLIPBOARD. Hiermee wordt de link van je padlet naar je klembord gekopieerd. Deze kan je dan plakken in een mail, classroomopdracht, … om door te sturen naar je leerlingen.

Als je het nodig vindt kan je je padlet ook beveiligen met een wachtwoord. Als leerlingen je link dan aanklikken moeten ze eerst het wachtwoord opgeven alvorens ze de padlet kunnen bekijken en dingen kunnen toevoegen. Klik hiervoor op Delen – Change privacy en kies Wachtwoord. Vergeet dit wachtwoord niet mee te geven wanneer je de link doorstuurt!

Verder in de opties is er ook de mogelijkheid om nieuwe berichten van leerlingen eerst goed te laten keuren alvorens ze verschijnen (standaard verschijnen ze in real time). Achteraf kan je ook de ganse padlet exporteren naar PDF of een ander formaat. Op deze manier kan je zo’n padlet dus ook als brainstorm gebruiken. Maar in deze periode is het een leuke manier om met je leerlingen in contact te blijven.

Probeer het gerust op de padlet hieronder even uit! Een bericht toevoegen doe je door te dubbelklikken op een lege plaats of te kikken op de roze bol met het plusteken onderaan rechts in het hoekje. Padlet op groter scherm bekijken? Klik hier.

@ LIVOnet dot be