Oudercontacten online met Whereby

Oudercontacten online met Whereby

Jurgen / 21 juni 2020

Naast Google Meet, Smartschool Live, Microsoft Teams, … is Whereby een alternatieve tool om videogesprekken en bv. online oudercontacten te doen. Het handige aan deze tool is dat je ouders, net zoals in een gewoon klaslokaal moeten aankloppen (Knock) alvorens ze toegang krijgen tot jouw virtueel gesprekslokaal. Dat is handig wanneer een vorig oudercontact nog aan de gang is bijvoorbeeld. Als leerkracht krijg je melding dat de volgende ouders voor de virtuele deur staan en kan je afronden of de volgende ouders even on hold zetten.

Als leerkracht moet je een kamer aanmaken door aan te melden via www.whereby.com. Je kan ervoor kiezen om aan te melden via Google (je mailadres van de school). Je krijgt vervolgens via mail een bevestigingscode waarmee je de aanmelding vervolledigt. Je kan dan een naam kiezen voor je virtuele gesprekskamer (bv. de naam van de school gevolgd door de klas). Deze link bezorg je aan de ouders met het uur waarop ze verwacht worden.

Net zoals bij Google Meet en andere videoconferentietools moet je ook bij Whereby toestemming geven om je webcam en microfoon te gebruiken.

Wanneer ouders op de link met school en klas klikken die je hen hebt doorgestuurd dan krijgen ze onderstaand scherm. Hierin vullen ze bv. ouders van [naam leerling] in (of wanneer ze apart inloggen dan kan dat mama van… en papa van… zijn) en klikken op Continue.

Onderstaand scherm verschijnt, hier moeten de ouders klikken op Knock om aan te kloppen bij het virtuele lokaal:

Als leerkracht krijg je dan een melding om de ouders toegang te geven (Let in). Je kan eventueel ook even piepen wie er aan je virtuele deur staat via “See who”.

Voer het gesprek, wacht tot de ouders de ruimte verlaten hebben en laat dan de volgende binnen. Via de knop People kan je deelnemers ook zelf verwijderen.

Ouders die al aankloppen terwijl het vorige oudercontact nog niet afgerond is even on hold zetten:

Ouders krijgen dan deze melding:

Whereby is slechts in enkele talen beschikbaar. Nederlands is daar (voorlopig nog) niet bij.

 

@ LIVOnet dot be