Instructiefilmpjes maken

Instructiefilmpjes maken

Jurgen / 24 maart 2020

Instructiefilmpjes maken waarbij je zowel je scherm als je stem en eventueel beeld via je webcam opneemt kan met de gratis handige plugin Screencastify voor Google Chrome. Zie hiervoor ook dit bericht.

Ben je niet zo’n van van Screencastify dan kan je Captura eens proberen. Captura is een gratis open source programma waarmee je dezelfde mogelijkheden hebt qua opnames als Screencastify maar het werkt volledig onafhankelijk. Je hebt Google Chrome dus niet nodig.

Captura kan je downloaden in een versie om te installeren op je computer of in een portable version. Dat laatste is een versie die je niet hoeft te installeren en je in principe zou kunnen meenemen op een USB-stick bijvoorbeeld.

Downloadlinks Captura: https://mathewsachin.github.io/Captura/download/

Screenshot van het programma:

Als je bij het opstarten van het programma een foutmelding krijgt i.v.m. Hotkeys (sneltoetsen om het opnemen snel te pauzeren, starten, stoppen) dan kan je deze wijzigen via het blauwe tandwielicoontje in de rechterbovenhoek – Sneltoetsen (de vakjes die rood aangeduid zijn geven conflicten en kan je wijzigen of gewoon uitvinken als je ze toch niet gebruikt):

Website van de maker: https://mathewsachin.github.io/Captura/

@ LIVOnet dot be