Hand opsteken nu standaard in Google Meet

Hand opsteken nu standaard in Google Meet

Jurgen / 21 november 2020

Vorig schooljaar gebruikten we de plugin “Nod – Reactions for Google Meet” om leerlingen of collega’s de mogelijkheid te geven om virtueel hun hand op te steken of duimpjes te laten doorsturen. De plugin moest langs beide kanten geïnstalleerd worden; zowel bij de organisator van de meet als bij alle deelnemers.

Google heeft de mogelijkheid nu, zij het in iets beperktere vorm, standaard ingebouwd in Google Meet. Onderaan in Meet zie je nu een icoontje “Hand opsteken”. Het voordeel hiervan is dat dit standaard aanwezig is. Er moet dus niets voor geïnstalleerd worden.

Als organisator/moderator van de Meet heb je de mogelijkheid om in de deelnemerslijst te zien wie zijn hand heeft opgestoken en kan je de handjes ook terug naar beneden doen.

De plugin “Nod – Reactions for Google Meet” had bijkomend ook nog de mogelijkheid om verschillende soorten duimpjes te gebruiken waardoor je ook mini-polls (bevragingen zoals wie denkt antwoord A kies duimpje naar boven, wie denkt antwoord B kies duimpje naar beneden) kon doen, dat zit er (voorlopig nog) niet standaard in bij Meet zelf.

Reageer op dit bericht

@ LIVOnet dot be