Google Meet nieuwe functies: wazige achtergrond, met 49 tegelijk in beeld, bepaal wie scherm kan delen, chat uitschakelen

Google Meet nieuwe functies: wazige achtergrond, met 49 tegelijk in beeld, bepaal wie scherm kan delen, chat uitschakelen

Jurgen / 21 september 2020

Het is vanaf nu mogelijk om, net zoals dat bij MS Teams kan, je achtergrond te vervangen (blurren) in Google Meet. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat enkel jij scherp in beeld bent en alle (mogelijk storende) achtergronden wazig worden weergegeven. Je kan de functie aan- en uitzetten in het scherm van je webcam vooraleer je een meet binnengaat of achteraf via het instellingenmenu.

Een andere nieuwigheid in Google Meet is de mogelijkheid om tot 49 personen gelijktijdig op je scherm te zien. Dit vervangt dan de plugin Grid View die we voordien hiervoor gebruikten. In sommige gevallen wordt zelfs aangeraden om die extra plugins te verwijderen omdat anders de nieuwe functies mogelijk.

Klik op het instellingenmenu rechts onder en kies vervolgens voor Lay-out wijzigen. Kies Tegels en zet de schuifvalk onderaan op het gewenste maximum.

 

Je kan jezelf ook zien in een van de tegels. Dit stel je in door over je thumbnail te bewegen met je muis. Je krijgt dan de optie om jezelf toe te voegen in de grid of terug te verwijderen.

Opgelet: de blur- en grid-functie is momenteel enkel beschikbaar in de webversie van Google Meet binnen Google Chrome (zowel op Windows als macOS).
De nieuwe functies worden uitgerold vanaf 15 september. Mogelijk moet je dus nog wat geduld hebben als je de nieuwe functies nog niet te zien krijgt.

Nog nieuw is dat educatieve gebruikers die een Meet kunnen starten (bij ons is ingesteld dat enkel leerkrachten dat kunnen) vanaf nu ook kunnen bepalen wie zijn/haar scherm kan delen van de deelnemers.

Ook kan je als host (dat is diegene die de Meet organiseert) instellen dat de Chat-functie niet beschikbaar is voor de deelnemers onderling. Enkel jij als organisator kan dan chatberichten versturen:

 

 

 

 

@ LIVOnet dot be