CodesCool Junior

CodesCool Junior

Jurgen / 14 januari 2020

Vandaag werd het jongere digitale broertje van CodesCool gelanceerd. Daar waar CodesCool het accent legt op leerlingen van de derde graad, legt CodesCool Junior de focus op computationeel denken bij peuters en kleuters. De website van CodesCool Junior is te bereiken via http://www.codescooljr.be/

Via het menu “Aan de slag” krijg je een overzicht van allerlei activiteiten die je kan filteren op leeftijd en categorie:

Via het menu “Apps” krijg je per leeftijdscategorie een overzicht van mogelijke applicaties, zowel voor iPad (Apple App Store) als tablet (Google Play Store):

Via het menu Robots krijg je een overzicht van de meest gebruikte toestelletjes voor kleuters.

Via het menu Vorming ten slotte krijg je een oplijsting van workshops doorheen het Vlaamse land. Zo zijn er bv. sessies in Turnhout, Westerlo, …

“Deze workshop gaat dieper in op computationeel werken met kleuters. Er wordt gestart met een visiebepaling, een didactisch kader en een situering in het onderwijs. Vervolgens gaan we zelf aan de slag met “unplugged activities”. Dit zijn activiteiten rond coderen en programmeren waarvoor je geen computer, tablet of elektronica nodig hebt. Hier kan je direct mee aan de slag in je eigen klas. Afsluiten doen we met het uittesten van allerhande educatieve robotjes zoals de welbekende Beebots, maar ook doc, mind, robot mouse, Botley, Dash en Dot,… We voorzien een certificaat van deelname.

De workshop staat open voor kleuterleiders, directieleden van kleuterscholen en zorgleerkrachten.”

 

@ LIVOnet dot be