Breakout Rooms voor Google Meet

Breakout Rooms voor Google Meet

Jurgen / 26 november 2020

Dit bericht is vooral interessant voor directeurs die hun online Meet-vergadering willen opdelen in kleinere werkgroepjes en achteraf terug willen samenkomen in de grote groep.

Via de extensie “Google Meet Breakout Rooms – it’s free!” kan je vanuit een Google Meet-vergadering of workshop de groep opdelen in werkgroepjes om dan in kleine groep verder te vergaderen en achteraf terug te koppelen in de oorspronkelijke Google Meet. Als organisator kan je makkelijk van de ene Meet naar de andere en heb je ook de mogelijkheid om in alle Meets gelijktijdig iets te zeggen (bv. om af te ronden en allemaal terug naar de oorspronkelijke Meet-ruimte te komen. Je zou dit allemaal ook kunnen regelen door verschillende Meet-links aan te maken en deze door te geven. De plugin die we hieronder bespreken automatiseert het proces en als extra heb je de mogelijkheid om in alle Meets gelijktijdig als organisator iets door te geven.

De organisator van de Meet moet hiervoor de extensie “Google Meet Breakout Rooms – it’s free!” installeren. Deelnemers hebben deze extentie niet nodig. (Vraag indien nodig aan de beheerder van je Google Workspace om deze extensie installeerbaar te maken).

Het filmpje hieronder toont je hoe de installatie in zijn werk gaat. De extensie zelf is toe te voegen via https://chrome.google.com/webstore/detail/google-meet-breakout-room/kogfdlbehkaeoafmgaecphlnhohpabig/

Onderstaand filmpje toont je hoe je de verschillende breakout rooms kan aanmaken, de links doorgeeft aan de deelnemers, als organisator kan switchen tussen de rooms en audio of video kan gelijktijdig kan doorsturen naar alle rooms om bv. af te ronden en terug te keren naar de oorspronkelijke room. Je start door het aanmaken van een meet (bij voorkeur gebruik je hiervoor de Google Kalender en je nodigt de deelnemers uit), van daaruit open je de plugin en kan je de instellingen doorlopen.

Google heeft de functionaliteit zelf ook in zijn betaald abonnement G Suite Enterprise for Education maar wij gebruiken niet de Enterprise editie.

https://support.google.com/meet/answer/10099500?hl=nl

Gebruikers van de Enterprise-editie hoeven de plugin dus niet te installeren maar hebben meteen de mogelijkheid om breakout rooms te gebruiken. Hopelijk beslist Google ooit om dit ook naar onze standaard GSuite for Education te brengen want het ziet er dan allemaal toch wat verfijnder uit.

Reageer op dit bericht

@ LIVOnet dot be