YouTube Kids

YouTube Kids

Jurgen / 5 februari 2019

5 februari 2019, Safer Internet Day, de ideale gelegenheid voor Google om in België en Nederland de kids versie te lanceren van de populaire videostreamingdienst YouTube: YouTube Kids.

YouTube Kids biedt kinderen een veiligere en gemakkelijkere manier om de wereld te ontdekken via online video’s, van hun favoriete shows en muziek tot video’s over wetenschappelijke proefjes en alles daartussenin. Dankzij allerlei functies voor ouderlijk toezicht kun je YouTube Kids precies op jouw gezin afstemmen.

De bedoeling is om enkel gecontroleerde filmpjes te laten verschijnen in de zoekresultaten van YouTube Kids. Dit wil dus ook zeggen dat sommige filmpjes niet zichtbaar zijn via YouTube Kids omdat ze (nog) niet gescreend zijn of gemarkeerd zijn als ongeschikt voor (jonge) kinderen.

Ook is het mogelijk om als ouder/leerkracht bepaalde kanalen of filmpjes te blokkeren. Verder kan je ook een timer instellen en kan de kijkgeschiedenis enkel gewist worden vanuit de oudermodus. Deze oudermodus is afgeschermd via een code of pas toegankelijk na het oplossen van een wiskunde-oefening.

 

Er is een versie voor iOS en Android. Een aparte desktopversie is er niet maar je kan in YouTube al langer de “Beperkte modus” inschakelen op browserniveau.

@ LIVOnet dot be