Toets/Test maken via Google Formulieren

Toets/Test maken via Google Formulieren

Jurgen / 7 oktober 2019

Het is mogelijk om binnen Google Formulieren een toets of test aan te maken waarbij de leerlingen na het verzenden zien welke antwoorden correct waren en welke fout. Het is ook mogelijk om er een echte toets van te maken met scores. Het handigste is om binnen je formulier te werken met meerkeuzevragen zodat er geen discussie mogelijk is over het correcte antwoord al is het ook mogelijk om via handmatige beoordeling achteraf een score toe te kennen.

Je gaat als volgt de werk:

 1. 1. Open Google Formulieren en start een nieuw formulier.
 2. 2. Klik bovenaan rechts op het icoontje met het tandwiel.
 3. 3. Ga naar het tabblad Toetsen:
  • Zet “Hiervan een toets maken” op actief en pas eventueel de andere opties aan (zo kan je meteen na verzending een cijfer tonen) en klik op Opslaan:
 4. 4. Ontwerp het formulier.
 5. 5. Bij elke vraag kan je nu een antwoordsleutel invullen en het aantal punten toevoegen. Het handigste is om te werken met meerkeuzevragen (bolletjes):
   
 6. 6. Afhankelijk van de instellingen (zie eerste screenshot) krijgen de leerlingen na het verzenden van hun antwoorden hun score en de goede antwoorden.
 7. 7. Als leerkracht krijg je in het overzicht zowel bij de individuele antwoorden als in het overzicht via Google Spreadsheet ook de scores te zien:

@ LIVOnet dot be