Screenshot nemen met iPad of Chromebook

Screenshot nemen met iPad of Chromebook

Jurgen / 26 november 2019

Op de meeste computertoetsenborden staat een knop Prt Scrn of voluit Print Screen. Een druk op deze knop maakt een schermafbeelding van het huidige scherm. De foto wordt bewaard in het geheugen en deze kan je plakken in een Word-document, foto-editor of een ander programma.
Gebruik je de knop Prt Scrn in combinatie met de ALT-toets dan wordt enkel het actieve venster opgenomen in de afbeelding. Bij een niet schermvullend venster hoef je zo de afbeelding achteraf niet bij te snijden.

Ook via een iPad of een Chromebook kan je een schermafbeelding maken. Hieronder kan je de procedure nalezen voor beide toestellen.

Op een iPad druk je kort gelijktijdig op de thuisknop en de sluimerknop (Aan/Uit-knop). Druk niet te lang op de Aan/Uit-knop want dan start het toestel opnieuw op. De afbeelding komt bij in je fotostream.

Op een Chromebook druk je op CTRL+:

Wil je slechts een deel van het scherm in je schermafbeelding? Druk op CTRL+SHIFT+:

Je krijgt nu een cursor in de vorm van een +-teken waarmee je een selectiekader kan maken op je scherm. Enkel het deel binnenin het kader komt in de schermafbeelding.

In beide gevallen opent op de Chromebook een pop-up rechts onder waar je meteen naar de map kan gaan waar de screenshot werd bewaard of waar je de afbeelding kan kopiëren naar het klembord om meteen te gebruiken in je documenten (plakken).

@ LIVOnet dot be