Filmpjes opnemen met Screencastify

Filmpjes opnemen met Screencastify

Jurgen / 2 april 2019

Via de Chrome plugin Screencastify kan je (instructie)filmpjes maken door datgene wat zich afspeelt op je scherm op te nemen.

Screencastify installeert zich als een plugin binnen Google Chrome.

  1. Surf met Google Chrome naar https://www.screencastify.com/ en klik op de blauwe knop “Add to chrome (it’s free)”:
  2. Je wordt doorgeleid naar de Google Chrome Web, klik hier op “Toev. aan Chrome”:
  3. Bevestig door te klikken op “Extensie toevoegen”:
  4. Volg vervolgens de procedure door je Google Account te koppelen en kies er eventueel voor om gemaakte filmpjes in 1 keer te bewaren in je Google Drive. Klik indien nodig bovenaan rechts in Google Chrome op het icoontje van Screencastify:
  5. Om een filmpje op te nemen klik je in de toekomst op bovenstaand icoontje in Google Chrome en geef aan wat je juist wil opnemen (volledige Desktop, enkel dat tabblad of een filmpje via je webcam):
  6. Klik op de knop Record om het opnemen te starten. Om het opnemen te pauzeren klik je op de pauzeknop in de toolbar (links onder). Je kan dan het opnemen volledig stoppen via de stopknop of hervatten.
  7. Indien je de koppeling met Google Drive gemaakt hebt dan kan je hier meteen de link opvragen waarmee je het filmpje kan delen met anderen. Je plakt dan de link een mailtje of je gebruikt deze in een document.
  8. Je kan bovenaan in de balk ook kiezen om het filmpje te downloaden in webm-formaat of te publiceren op YouTube:
  9. In de gratis lite versie kan je maandelijks 50 filmpjes maken van maximum 10 minuten. Er bestaat ook een premium versie zonder deze beperkingen en nog extra features maar daarvoor moet je betalen.

 


@ LIVOnet dot be