Code Karts: programmeerapp voor iPad of Android tablet

Code Karts: programmeerapp voor iPad of Android tablet

Jurgen / 26 september 2019

Code Karts is een variant op Kodable, BeeBot en andere toepassingen die kinderen laten kennis maken met programmeren. Via deze app moet je een racewagentje instructies geven om een bepaald parcours af te laten leggen. De app is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en heeft meer dan 70 levels.

De app is zowel voor iPad (iOS) als tablet (Android) beschikbaar.

Klaar voor de start? Programmeren! Code Karts laat kinderen vanaf 4 jaar kennismaken met preprogrammeren door middel van een reeks logische puzzels gepresenteerd als racebaan. Het leert kinderen bovendien de basisbeginselen van het programmeren terwijl ze racen!

Met meer dan 70 levels, tal van verschillende puzzelobstakels en twee speltypen is er geen gebrek aan leuke, educatieve inhoud voor je kinderen. In Code Karts is het doel de richtingsstenen gebruiken om de kart naar de finishlijn te leiden. Door goed naar de baan te kijken en logisch na te denken, leren kinderen snel oplossingen te verzinnen voor puzzels die steeds pittiger worden en absorberen ze de basiselementen van het denken als een programmeur.

In de technologische wereld van tegenwoordig wordt kunnen programmeren steeds belangrijker. Het is bewezen dat hoe eerder je iets leert kennen, hoe groter de kans dat je het spelenderwijs echt onder de knie krijgt. Dit geldt dus ook voor programmeren! Door kinderen al jong kennis te laten maken met programmeren, geef je ze een voorsprong in de fascinerende wereld van de computertechnologie. En wat is er beter dan ze Code Kart te laten spelen, een leuk, educatief spel om je in vast te bijten!

EIGENSCHAPPEN:

– 2 speltypen: Klassiek of Competitie (racen tegen het apparaat)

– Zeer intuïtieve interface voor kinderen vanaf 4 jaar

– Ontwikkel sequencing, probleemoplossingen en logica

– 70+ levels

– 21 talen

 

 

 

 

 

 

 

@ LIVOnet dot be